Statia de epurare a Timisoarei parcurge in prezent un program de retehnologizare completa, finantat prin fonduri al Uniunii Europene. Mai precis este vorba de masura ISPA privind -Reabilitarea tehnologiei de epurare a apei reziduale si imbunatatirea canalizarii pentru populatia orasului Timisoara-. Programul lansat in 2002 si prevazut va fi finalizat in 2008 urmareste reabilitarea si modernizarea infrastructurii de mediu, de colectare si epurare a apelor uzate. Tehnologia ce se va implementa la statia de epurare va permite, pe langa epurarea apelor uzate, si tratarea namolurilor rezultate in conformitate cu normele europene de mediu. Reabilitarea unor portiuni din reteaua existenta de canalizare si construirea unor segmente noi de retea vor aduce imbunatatiri sistemului de canalizare prin reducerea infiltratiilor si a scurgerilor, beneficiul final fiind al locuitorilor din zonele vizate de program.
Lucrarile vor imbunatati sistemul existent de canalizare prin reabilitarea a 2,46 km si adaugarea a 10 km noi de retea. Cartierele Timisoarei care vor beneficia de pe urma lucrarilor sunt: Elisabetin, zonele Stadion si UMT, Mehala, Bucovina si Freidorf.
Pana in prezent deja s-au inlocuit, in zona UMT, 0,488 km retea canalizare pe strazile Babadag (95 m), Macin (310 m) si Dobrogea (83 m). In zona Mehala-Bucovina, lucrarile de extindere a retelei de canalizare au insumat 2.349 km, pe strazile Grigore Alexandrescu (1.015 m), Ovidiu Balea (629 m), Paroseni (227 m) si Plugarilor (478 m). In luna iulie 2006 s-au demarat lucrarile de extindere pe strazile Horia si Dragos Voda.
Datorita economiilor realizate prin ofertare, bugetul destinat lucrarilor respective s-a diminuat de la 48.08 milioane euro, prevazut initial la 45.63 milioane euro, valoare consemnata in anul 2006. 70% din bugetul proiectului este asigurat din fonduri europene nerambursabile. Doru Macris
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane