Home Social Universitatea din București este între primele 200 de universități din lume

Universitatea din București este între primele 200 de universități din lume

DISTRIBUIŢI

Universitatea din București este singura instituție de învățământ superior din România prezentă în Clasamentul International al Universităților pe Specializări – QS World University Rankings by Subject 2013. Universitatea din București s-a clasat în primele 200 de universități din lume în cadrul a două discipline: limbi străine și media și comunicare, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro de către QS. Clasamentul include primele 200 de universități din lume în funcție de 30 de specializări, printre care finanțe și contabilitate, inginerie, fizică, economie, drept. Massachusetts Institute of Technology (MIT) a fost din nou cotată ca cea mai bună instituție de învățământ superior la nivel mondial în Informatică.
Ediția 2013 a QS World University Rankings by Subject (Clasamentul International al Universităților pe Specializări realizat de QS) a evaluat 2.858 de universități și a inclus în clasament un total de 678 instituții. Principalul dezavantaj al instituțiilor din România și din țările vecine este considerat a fi lipsa lucrărilor de specialitate în publicațiile recunoscute internațional, susțin realizatorii acestui clasament, conform hotnews.ro.. Aceștia precizează că Universitatea din București "este una dintre cele mai importante universități din România și din sud-estul Europei" și că este prima instituție universitară română care a intrat în top 600 al universităților în lume. În prezent, Universitatea din Bucuresti are 19 facultăți și peste 30.000 de studenți dintre care aproximativ 35% se află în programe de master și doctorat, potrivit TopUniversities.com. În 2007, "The Times Higher Education Supplement" a plasat Universitatea din București în top 500, aceasta fiind singura universitate din țară inclusă în acea clasificare.
Informatica a fost specializarea cea mai căutată în clasamentul publicat pe topuniversities.com, încă de la lansarea acestuia, în 2011. Aceasta este urmată de ingineria mecanică și medicină. Începând cu 2011, clasamentul universităților a fost extins pentru a include o serie de discipline și universitățile care excelează în cadrul fiecăreia. În realizarea clasamentului universităților în funcție de specializări se iau în considerare opinia cadrelor universitare ( QS Global Academic Survey) și a angajatorilor ( QS Global Employer Survey), precum și numărul de citări ale lucrărilor de specialitate publicate și indexul Hirsch care evaluează productivitatea și impactul cercetării academice.

Irina Tracy

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.