Continuam sa va prezentam ofertele de pensii private ale societatilor de asigurari, in incercarea de a va ajuta sa o alegeti pe cea mai buna. Dupa Grawe, in aceasta saptamana a venit randul ING.
Prizonieri ai unui sistem social de stat, pensionarii Romaniei se afla la limita supravietuirii. Pensia pe care o primesc nu a fost construita in asa fel incat sa fie o sursa unica de venituri, ci doar ca o suma care sa acopere intr-un anumit grad nevoile fiecaruia. Din fericire, tinerii Romaniei au o sansa in plus: un plan privat de pensii. Iar acest plan ar trebui demarat cat mai devreme posibil. Chiar daca pana la varsta pensionarii mai sunt multi ani sau ni se pare ca acea perioada nu aduce nimic bun, un viitor sigur ne va scuti de neplaceri si ne vom putea bucura si de acele clipe asa cum ne bucuram de cele prezente. Cunoasterea nevoilor noastre financiare pe termen lung si identificarea surselor de venit ne permit sa optam inca de pe acum pentru un plan de pensii potrivit.
ING ofera doua planuri de pensii suplimentare, botezate MERIT si MENTOR, prin care se pot suplimenta veniturile necesare la varsta pensionarii. MERIT are o dubla functionalitate, de asigurare de viata si de investitii, avand si optiunea unei asigurari in caz de deces. MENTOR este un plan care, pe langa pensia suplimentara, permite si strangerea unor resurse financiare pe care le puteti lasa sub forma unei pensii de urmas unei persoane apropiate. Produselor le sunt asociate programe de investitii in lei, cu riscuri diferite. Programul de investitii in lei in bonuri de tezaur are un grad de risc scazut, in timp ce programul de investitii in lei Mixt ofera posibilitatea unor plasamente mai riscante, dar cu castiguri mult mai mari. Primul program are in componenta titluri de stat in lei emise de Ministerul Finantelor pe termen de pana la un an, certificate de depozit emise de banci comerciale, depozite bancare in lei pe termen scurt si disponibilitati in conturi curente. Cel de-al doilea program cuprinde in plus fata de primul actiuni tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (25%). Investitiile nu sunt garantate de catre ING, riscul investitiei apartinandu-i fiecaruia in parte.
La ING, suma minima pentru a construi un plan de pensie este de 900 RON pe an, bani care pot fi platiti cum doriti: lunar, semestrial, anual. Pensia poate incepe cand decideti dumneavoastra, netinandu-se cont de reglementarile sistemului social de stat. Daca alegeti sa iesiti la pensie la 55 de ani, iar in prezent aveti 27 de ani, rezulta o perioada de 28 de ani in care veti plati cel putin 900 RON. Alegand ca banii sa fie plasati in mod echitabil: 50% in primul program care are un randament de 6% pe an si 50% in cel de-al doilea program, al carui randament este preconizat la 8% pe an, in 2033, suma platita va fi de 25.476 RON, iar valoarea contului va fi de 47.190 RON. Oricand pe durata acumularii planului de pensie se pot adauga prime suplimentare care se vor transfera in programele de investitii alese. La data scadentei se poate opta pentru primirea in mod esalonat a pensiei sau integral si, de asemenea, exista posibilitatea de a transfera banii unui beneficiar ales. Pana la varsta de 95 de ani se poate incasa o renta lunara in valoare de 145,96 RON.
Planurilor de pensii li se pot adauga si asigurari suplimentare, precum asigurarile de sanatate (spitalizare sau interventie chirurgicala) sau asigurarea in caz de deces. In cazuri de invaliditate, ING poate prelua plata pensiei suplimentare.
In functie de nevoile fiecaruia, dupa primele sase luni de derulare a contractului se pot face retrageri totale sau partiale ale veniturilor de investitii.
Clientii fideli sunt rasplatiti prin acordarea unui bonus de loialitate in valoare de 5% din valoarea contului in momentul terminarii perioadei de plata a primelor.