Alergiile sunt o problemă frecvent întalnită atat la copii, cat şi la adulţi.
Praful, poluanţii, polenul, pulberile chimice, medicamentele şi substanţele alimentare sunt doar caţiva dintre factorii care determină apariţia alergiilor.
Acestea se manifestă diferit, de la apariţia urticariei sau eczemelor pană la asfixiere, după cum aflăm de pe site-ul SfatulMedicului.ro.
Tratament
Doctorii îi sfătuiesc pe cei predispuşi la alergii să evite contactul cu alergeni (factorii care provoacă apariţia bolii) şi să urmeze întocmai reţeta prescrisă de specialist. Nu se recomandă administrarea de ceaiuri sau infuzii de plante în cazul alergiilor, fiindcă simptomele se pot agrava. În farmacii există diferite tipuri de medicamente antialergice, însă nu este recomandată folosirea lor pe o perioadă mai mare de cateva zile.
În cazul apariţiei urticariilor, se poate folosi local un unguent pe bază de hidrocortizon. Dacă apar doar nişte pete roşii la nivelul pielii, se recomandă aplicarea unei pungi cu gheaţă sau a unor comprese cu apă rece pe zona afectată. Punga de gheaţă nu trebuie pusă direct pe piele, ci pe un prosop sau o altă bucată de material. Cei care dezvoltă reacţii alergice grave, ajungand chiar la şoc anafilactic, trebuie să aibă permanent la ei o trusă de prim ajutor. Alergiile evoluează foarte rapid. Aşa că ceea ce iniţial pare ceva lipsit de importanţă poate evolua uşor spre şoc anafilactic (reacţie adversă acută, adesea mortală).
Predispoziţie
În general, copiii şi adulţii tineri sunt mai vulnerabili în faţa alergiei.
Există şi anumite meserii care îi expun pe oameni la riscul apariţiei unei alergii. Astfel, morarii, patiserii, laboranţii şi crescătorii de animale, cei care lucrează în industria lemnului, a vopselelor, a bumbacului şi a tutunului au şanse mari să facă alergie. Aşa aflăm de pe site-ul premasil.ro.