Home Sport Mitica Dragomir a vrut sa plece din sedinta!

Mitica Dragomir a vrut sa plece din sedinta!

DISTRIBUIŢI

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a intentionat sa paraseasca, in semn de protest, Adunarea Generala Extraordinara a Federatiei Romane de Fotbal (FRF), care a avut loc ieri, la sala Amfiteatru a Hotelului -Turist- din Bucuresti.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a propus Adunarii Generale ca toate cele 53 de amendamante formulate de LPF la proiectul de statut al federatiei sa fie discutate punct cu punct, ceea ce l-a nemultumit pe Dragomir, care a inteles ca reprezentantii diviziilor B si C si cei ai asociatiilor judetene incearca sa decida problemele Ligii Profesioniste de Fotbal.

-Daca Diviziile B si C decid pentru LPF, atunci continuati fara noi. Nu puteti sa hotarati pentru noi, care suntem o adunare de cluburi private, de vreme ce voi nu v-ati constituit in ligi, cu statute proprii-, a declarat Dragomir in plenul sedintei.

Presedintele LPF a solicitat o pauza de 15 minute pentru a se consulta cu presedintii celor 16 divizionare A. La reluarea Adunarii, Dragomir a precizat ca a fost inteles gresit. -Am fost asa de vehement, deoarece domnul Mircea Sandu (n.r. – presedintele FRF) nu mi-a spus ca amendamentele facute de LPF la Statutul FRF vor fi luate in discutie punct cu punct-, a spus Dragomir.

Adunarea Generala Extraordinara a FRF a fost convocata pentru dezbaterea si avizarea noului Statut al FRF, elaborat conform Legii Educatiei Fizice si Sport. Din cei 213 membri cu drept de vot au fost prezenti 183. La Adunare au participat ca invitati Nicolae Marasescu, secretarul de stat din cadrul MTS, Cristian Rizea, consilierul ministrului tineretului si sportului, Anghel Stanciu, presedintele Comisiei pentru invatamant si sport din Camera Deputatilor, si Ion Carciumaru, seful aceleiasi comisii din Senat.

Dumitru Dragomir a avut cele mai multe interventii in cadrul Adunarii. Seful LPF a avut de facut comentarii la amendamentul Ministerului Tineretului si Sportului cu privire la controlul antidoping, care specifica obligativitatea ca fotbalistii sa se supuna acestor controale. -Cine va plati aceste controale? Nu voi mai accepta ca MTS si COR sa-si faca propaganda pe spatele LPF, ca fotbalul sa fie denigrat. Noi daca vom plati astfel de controale antidoping, le vom tine secrete-, a spus Dragomir.

Presedintele LPF a precizat ca nu va accepta ca MTS sa exercite controale financiare asupra LPF, decat in cazurile in care se vor primi fonduri din banii publici.

Nicolae Marasescu a specificat ca se va face interventie in sedinta de Guvern de joi pentru emiterea unei ordonante de urgenta care sa permita ca alegerile federale sa fie facute pana la sfarsitul trimestrului I al anului 2002, si nu pana la data de 31 decembrie 2001, conform Legii Sportului. -Ne gandim, de asemenea, sa sustinem financiar unele programe pentru centrele de copii si juniori-, a declarat Marasescu.

Inaintea Adunarii Generale Extraordinare a FRF, reprezentantii celor 16 prim-divizioanare s-au intalnit pentru a discuta amendamentele asupra noului Statut al FRF.

La finalul Adunarii, s-a adoptat in unanimitate de voturi hotararea ca Statutul FRF sa fie avizat. Urmeaza ca pana la 15 februarie 2002, toate cluburile si asociatile de fotbal sa se reorganize conform Legii Sportului, sa se inregistreze la Registrul Sportiv si la cel Comercial, unde este cazul. La 15 martie 2002, urmeaza sa aiba loc o noua Adunare Generala pentru aprobarea Statutului FRF si pentru alegerea conducerii federatiei.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.