Durerea cea mai adanca, insotita de sentimentul cumplit al neputintei s-au asternut din nou, mult mai brutal decat putem, cumva, gandi sau intelege, asupra sportului-rege: asa cum ne-am temut cu totii, rugandu-ne fierbinte sa nu se adevereasca, portarul formatiei Universitatea Craiova, Cristian Neamtu, in varsta de numai 21 de ani, a decedat ieri, la Spitalul Central din Nicosia (Cipru), in urma unui stop cardiac cauzat de starea de coma ireversibila in care se afla.
Neamtu a fost tinut in viata, timp de o saptamana, doar de aparate, el intrand intr-o coma profunda imediat dupa ce, in timpul antrenamentului de joi, 14 februarie, a fost lovit involuntar in fata cu piciorul, de coechipierul sau, Marius Suleap. Lovitura i-a provocat tanarului portar o fractura de mandibula si o puternica hemoragie cerebrala, aceasta din urma ducand – fara nici o posibilitate de ameliorare – la coma profunda si, in cele din urma, la moarte.
Conform unor informatii de ultima ora, trupul neinsufletit al lui Cristian Neamtu va fi adus, maine, in Romania, iar inmormantarea va avea loc sambata. Echipa craioveana si-a intrerupt turneul de pregatire in Cipru si va reveni, de asemenea, in tara.
Tot ieri, primarul orasului Craiova, Vasile Bulucea, a declarat ca municipalitatea va suporta toate cheltuielile legate de inmormantarea lui Cristi Neamtu. Bulucea a precizat ca Primaria ii va oferi mamei fostului portar craiovean un ajutor financiar si ca se va ocupa de gasirea unui loc de veci.
-Regretam cu totii foarte mult disparitia acestui fotbalist, care a fost un exemplu de comportament, daruire si colegialitate-, a spus Bulucea. El a adaugat ca intentioneaza sa dea numele lui Neamtu unei strazi, unei tribune a stadionului -Ion Oblemenco- sau unei sali de sport. Primarul a precizat ca va lua aceasta decizie dupa ce se va consulta cu conducerea clubului si cu jucatorii olteni.
Dincolo de toate acestea, ramane durerea incomensurabila lasata in urma de un suflet mult prea tanar, pentru care nu ne mai putem, de-acum inainte, decat ruga intru odihna si izbavirea sa.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane