La Judecatoria sectorului 1 a avut loc, ieri, prima infatisare in procesul in care arbitrul asistent Tudor Constantinescu il acuza de insulta si calomnie, conform articolelor 205 si 206 din Codul penal, pe principalul finantator al echipei Steaua Bucuresti, George (Gigi) Becali. Constantinescu cere nu doar condamnarea omului de afaceri, ci si, in plus, despagubiri materiale de 50 milioane de lei, precum si despagubiri morale de 350 milioane de lei!
Tudor Constantinescu l-a dat in judecata pe Gigi Becali, deoarece, dupa meciul Rapid-Steaua (3-0), disputat in etapa a X-a, la data de 21 octombrie, acesta l-a acuzat ca a anulat in mod eronat un gol valabil al formatiei din Ghencea, la scorul de 1-0, pentru ca, probabil, a luat mita 5.000 de dolari de la gruparea din Giulesti. Ulterior, dupa ancheta efectuata pe linie sportiva, Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal l-a suspendat pe Gigi Becali pe o perioada de sase luni si l-a amendat cu suma de 50 milioane de lei. Tudor Constantinescu este asistat de avocatul Ion Bonini, fost arbitru si fost membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor, in timp ce Gigi Becali este aparat de avocatul Florin Gitejan, observator federal si vicepresedintele Comisiei Campionatului National din cadrul FRF.
La prima infatisare, inculpatul Gigi Becali nu a fost prezent in sala de judecata, iar avocatul sau a cerut o amanare cu care partea reclamanta a fost de acord. -Eu am fost angajat abia astazi de domnul Gigi Becali si nu am putut studia dosarul. Domnul Becali nu a fost prezent, deoarece este plecat din localitate, probabil pentru rezolvarea unor transferuri pentru Steaua. Eu cred ca exista posibilitatea ca partile sa se impace, dar domnul Tudor Constantinescu nu este cooperant. Gigi Becali nu refuza lupta si, daca Tudor Constantinescu vrea razboi, va avea razboi. Acest proces s-ar putea sa aiba repercusiuni asupra carierei sale de arbitru-, a declarat Florin Gitejan.
Tudor Constantinescu nu a dorit sa faca nici o declaratie. Urmatorul termen al procesului a fost stabilit de instanta pentru data de 18 decembrie.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane