Home Sport Un jucător din naționala de rugby și un fost antrenor al ”stejarilor”...

Un jucător din naționala de rugby și un fost antrenor al ”stejarilor” formează…vikingii!

DISTRIBUIŢI

Stelistul Alexandru Savin și fostul tehnician al selecționatei U 18 a ”stejarilor”, Robert Sorin Ion, pregătesc fizic sportivii cu posibilități modeste într-un proiect suportat integral de ei.

Alex și Robert sunt doi oameni pasionați de rugby care fac…muncă patriotică. Petrec săptămânal ore bune la antrenamente pregătind fizic tinerii. Și-au botezat proiectul de suflet ”Vikingii” și se țin de treabă indiferent dacă afară sunt 40 de grade sau minus 10! Cei doi au noroc cu prietenii sau apropiați care-i mai ajută, din când în când, financiar la susținerea tuturor costurilor.

” În 2006, când eram antrenorul naționalei U18, am lucrat cu Ionuț Cazan individual, iar rezultatele au fost incredibile: a ajuns la naționala mare, a participat la Cupa Mondială. La câțiva ani distanță am început, mult mai organizat decât atunci, acest proiect Vikingii. Copiii vedeau cum un jucător de la națională se antrenează cot la cot cu ei. Jobul meu de bază este de preparator fizic și îmi place să-i fac pe sportivi să lucreze mult mai intens decât ceea ce se face la cluburi. Am încercat să fim mai eficienți. Fiecare dintre noi suntem lăsați pe pământ să facem ceva…și lucrăm cu pasiune, pentru că este dorința lui Dumnezeu să facem bine celor din jur. Când am început acest proiect am spus că nu avem nevoie de nici o recompensă, doar împlinirea sufletească că facem ceva bine și că ne dezvoltăm și noi și reușim să creem jucători și oameni desăvârșiți” – Robert Sorin Ion, fost antrenor naționala de rugby U18 a României, inițiatorul proiectului Vikingii

Munca celor doi a dat roade, iar rezultatele se văd deja: elevii lor au ajuns la cel mai înalt nivel în România.

”Avem la pregătire 12 copii, majoritatea sunt la echipa națională de juniori, avem doi rugbyști la Steaua, unul la Dinamo și unul la Timișoara, în Superligă. I-am luat când aveau 16 ani și mă bucur că acum văd la ei dezvoltare fizică și sportivă” – Alexandru Savin, component al naționalei de rugby a României, co-inițiator al proiectului Vikingii.

Fetele trag la fel de tare ca băieții

Grupul de pregătire fizică nu este destinat exclusiv rugbyștilor, ci și fetelor. Una dintre ele, Diana, este mândria colegelor de la locul de muncă pentru forța și determinarea ei. Fata ridică sute de kilograme la fiecare antrenament.

” De cinci ani fac rugby, am învățat foarte multe lucruri din ceea ce înseamnă acest sport: unitate, disciplină și respect. Alex și Robert sunt senzaționali. Fiecare antrenament este o provocare pe care trebuie să o trec, iar indiferent cât de greu este, băieții mă ajută și mă susțin. Mă bucur că timpul liber îl împart cu băieții, pentru că la munca de zi de zi lucrez doar cu fetele. Colegele mele de la muncă se mândresc cu mine, indiferent de situație, ele spun mereu: Ea este Diana, face rugby” – Diana Călinoiu, jucătoare de rugby.

Tinerii au obiectiv clar: naționala mare a României

Sportivii pe care Alex și Robert îi pregătesc cochetează cu selecționatele mai mici ale ”stejarilor”. Toți au un cap același gând: să îmbrace cât mai curând tricoul primei reprezentative. Pentru asta trag tare la antrenamente și nu se dau la o parte indiferent de vreme sau de oboseala acumulată.

”Am evoluat foarte mult de când am venit în acest proiect. Acum sunt mai încrezător, mai bine pregătit, mai dornic de muncă. Colegii mei sunt foarte buni, avem un grup unit, toți îmi sunt ca o a doua familie. Îmi doresc, în viitorul apropiat, să fac pasul către naționala de seniori a României. Nu este deloc ușor să te antreneze la 40 de grade, dar noi nu cedăm niciodată, ne pregătim indiferent de condițiile meteo” – Rafael Florea, rugbyst.

”De doi ani și jumătate mă pregătesc alături de Alex și Robert. Mă simt foarte bine, văd îmbunătățiri din punct de vedere fizic pe zi ce trece. Nu obosesc ca înainte în timpul meciului, pot juca de la egal la egal cu oricine” – Alexandru Pârvu, rugbyst.

Rugbyștii abia așteaptă startul competițiilor

Pandemia de Coronavirus a dat peste cap totul în sport, iar rugbyul nu face notă aparte. Programate inițial să pornească în august, meciurile din cadrul competițiilor interne au fost amânate până când situația din țară va permite disputarea partidelor în condiții de siguranță. Sportivilor nu le-au picat deloc bine aceste vești.

”Am deja șase luni de pauză de la ultimul meci al naționalei, scade automat performanța după o perioadă atât de mare de inactivitate competițională și este foarte greu să depășim această situație. Ne antrenăm, ne vedem de treabă și sperăm ca lucrurile să se schimbe, numărul cazurilor de Coronavirus să scadă și să putem da drumul competițiilor” – Alexandru Savin, component al naționalei de rugby a României, co-inițiator al proiectului Vikingii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.