Suntem în pas cu tehnologia, cumpărăm tot felul de gadget-uri interesante, folosim cu încredere Internetul și serviciile aferente, dar nu reușim să punctăm acolo unde este nevoie. Nu apelăm la micile avantaje tehnologice care ne-ar face viața mult mai ușoară în mai multe domenii, iar unul dintre aceste avantaje este folosirea unei semnături electronice.
Semnătura electronică reprezintă o serie de informații în format electronic atașate sau logic asociate unor documente, de asemenea în formă electronică. Semnătura electronică servește ca metodă de identificare a semnatarului și este înmagazinată pe un suport magnetic securizat. Ea trebuie să indeplinească următoarele condiții: să fie legată în mod unic de semnatar, să asigure identitatea acestuia și să fie creată prin mijloace controlate exclusiv de semnatar.
La nivel european, toate instituțiile de stat au implementat un astfel de sistem, dar în România nu există încă tehnologia necesară pentru așa ceva. Teoretic, semnătura electronică ar trebui să câștige mult teren, deoarece când trimiți un e-mail cu semnătura oficială și autentică ai putea scăpa de cozile interminabile de la administrațiile financiare sau, să presupunem că cineva se află în strainătate, dar trebuie să revină în țară pentru a semna niște acte oficiale, cu ajutorul semnăturii electronice totul s-ar rezolva printr-un click. Conform specialiștilor din piață, la ora actuală numai 50.000 de români au o semnătura electronică oficială.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane