Constructia unor ansambluri rezidentiale la periferiile oraselor sau in zone cu rezonanta turistica, dar si ridicarea si modernizarea unor hoteluri au favorizat dezvoltarea unei noi afaceri, cea a productiei de piscine, cu perspective dintre cele mai bune.
-Realizarea unor piscine publice in jurul hotelurilor si al motelurilor situate atat pe litoral, cat si in zonele de munte ar putea contribui in mare masura la dezvoltarea turismului din Romania-, sustine Nicolae Nicolau, directorul general al companiei Maria Design, specializata in productia de piscine.
El afirma ca, pentru hoteluri, moteluri, dar chiar si pentru pensiuni, o piscina reprezinta o necesitate, intrucat poate deveni un punct de maxima atractie pentru turisti, fiind un element important in selectarea destinatiei de vacanta.
De asemenea, directorul Nicolau apreciaza ca hotelurile care functioneaza pe toata perioada anului ar trebui sa dispuna si de o piscina interioara, sustinand totodata ca unul dintre motivele pentru care litoralul bulgaresc a devenit atractiv este si faptul ca are foarte multe piscine realizate in ultimii ani, unele foarte spectaculoase.
Pretul unei piscine de lux variaza intre 50.000 si 60.000 de euro. Suma este corespunzatoare unei piscine cu dimensiuni de 10 metri X 5 metri, care dispune de sisteme de hidroizolatii si de finisaje speciale, echipamente performante de recirculare si filtrare a apei, sisteme de incalzire, iluminare, sunet si hidromasaj. Pretul unei piscine publice poate ajunge chiar la 150.000 de euro, in functie de capacitate si complexitate.
-Anul trecut au fost realizate, la nivel national, aproximativ 800 de piscine, inclusiv cele din polipropilena si fibra de sticla. Estimam ca intreaga piata de piscine din Romania a fost de circa 10 milioane de euro in 2002, iar pentru acest an ne asteptam la o crestere de 25%-, a apreciat Nicolau, care a mentionat ca firma sa are o cota de piata de peste 10%.
-Daca acum cinci-sase ani se construiau 20 de piscine si existau cateva firme care le realizau, in prezent numarul societatilor producatoare se ridica la cateva zeci. Dar, ca in orice alt domeniu, si aici exista companii care construiesc profesional si ofera garantie pentru lucrare, dar si altii care construiesc dupa ureche, iar asta se vede doar in timp-, a mai spus Nicolau.
Societatea are capital integral privat, a fost infiintata in anul 1996 si are in prezent 125 de angajati.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane