Societatea Eforie a incheiat primul semestru cu un profit net de 4,1 miliarde de lei, fata de o pierdere de 3,3 miliarde de lei in perioada similara din 2003, rezultatul reprezentand atat contributia financiara proprie, cat si a altor patru firme de pe litoral cu care a fuzionat recent.
Eforie a finalizat, la inceputul lunii iunie, fuziunea prin absorbtie cu societatile Venus, Saturn, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva, la toate aceste firme actionarul majoritar fiind SIF Transilvania. In urma fuziunii, compania are un capital social de 192,3 miliarde de lei.
Potrivit raportului financiar semestrial al Eforie, veniturile totale s-au cifrat la 112,7 miliarde de lei, cu 30% mai mari decat in 2003.
-Imbunatatirea rezultatelor financiare se datoreaza cresterii mai rapide a veniturilor din exploatare, cu 28%, fata de cheltuieli, ceea ce a generat un profit din exploatare de 176 milioane de lei, fata de o pierdere de 5,7 miliarde de lei in primul semestru din 2003-, a declarat Narcisa Mosoiu, director general al Eforie SA.
Cifra de afaceri a societatii s-a ridicat la 55,3 miliarde de lei, cu circa doua miliarde de lei mai mare decat anul trecut.
Rata de crestere a veniturilor financiare a fost, de asemenea, superioara celei inregistrate in cazul cheltuielilor, profitul rezultat ajungand la 2,1 miliarde de lei.
-Rezultatul mai bun obtinut din activitatea financiara a venit din plasarea mai buna a disponibilitatilor banesti, atat pe piata monetara, cat si pe cea de capital-, a adaugat Mosoiu.
Datoriile cu termen de plata de pana la un an au o valoare de aproximativ 115 miliarde de lei.
Planurile de investitii pentru acest an includ lucrari de modernizare la complexul Brad-Bega-Bran si la Hotelul Union, valoarea totala a proiectelor ridicandu-se la 3,2 milioane de euro.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane