Societatea Mamaia SA intentioneaza sa investeasca circa 40 miliarde de lei (1,2 milioane de dolari) pentru amenajarea unei ministatiuni in Delta Dunarii, activitatea centrului urmand sa se desfasoare pe baze complet ecologice.
-Proiectul este depus la Ministerul Turismului si, daca este aprobat la timp, vom incepe lucrarile in acest an. Statiunea va fi situata in comuna Lunca si va include un complex de vile, zone de agrement nautic si pontoane. De asemenea, vom organiza plimbari cu vaporasul pe Dunare, spre Marea Neagra. Va fi cea mai frumoasa statiune din Delta si complet ecologica-, a declarat Lucian Dan, director general al Mamaia SA. Anul trecut, societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 102 miliarde de lei si un profit de 40 miliarde de lei, pentru 2003 fiind estimata o majorare de 20% a acestor indicatori. Profitul obtinut in acest an va fi reinvestit pentru amenajarea unor baze nautice si a parcului acvatic din statiune, precum si in proiectul din Delta.
Hotelul Mamaia, de cinci stele, aflat in proprietatea societatii, a inregistrat in ultimele trei luni un grad de ocupare de 100%, toate cele 20 de camere fiind contractate deja pe perioada verii.
-Hotelul a fost dat in functiune in luna noiembrie 2002, in urma unei investitii de peste 60 miliarde de lei, fiind o unitate orientata mai ales spre turismul organizat si spre zona de business. O serie de companii au organizat seminarii, conferinte si alte evenimente aici, dovedind ca pe litoral era nevoie si de un hotel de cinci stele-, a spus directorul Mamaia SA. In perioada aprilie-iunie, hotelul a raportat o cifra de afaceri de 4,5 miliarde de lei si un profit de doua miliarde de lei.
Actionarii Mamaia SA vor discuta, la adunarea din 20 iunie, incheierea unor contracte de asociere pentru trei active, respectiv o parcare si doua vile din statiune. -Firmele cu care ne asociem vor realiza lucrari de modernizare pentru ca aceste vile sa poata fi reincluse in circuitul turistic-, a adaugat Lucian Dan.
Mamaia SA administreaza si o serie de hoteluri, vile si alte active pentru care exista contracte de leasing, cu clauza ireversibila de vanzare.
Actionarul majoritar al societatii este Ministerul Turismului, cu 96,5%, capitalul social fiind de 105,3 miliarde de lei.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane