Home Turism Ministerul Turismului recomanda cazare in 35 de hoteluri din judetul Brasov

Ministerul Turismului recomanda cazare in 35 de hoteluri din judetul Brasov

DISTRIBUIŢI

Judetul Brasov, fiind situat in centrul tarii, si totodata, in interiorul arcului carpatic, are un relief variat, suprapunandu-se pe doua importante unitati monostructurale: Muntii Carpati si Podisul Transilvaniei. Aproximativ 40% din suprafata judetului este reprezentata de zonele montane cu inaltimi de peste 750 m ce se afla in masivele Fagaras, Bucegi, Ciucas si Piatra Craiului.

Putine dintre judetele tarii reunesc o atat de mare diversitate de peisaje, formatiuni geologice si paleotologice, precum si elemente valoroase de flora si fauna asa cum are Brasovul. Printre atractiile turistice se numara parcurile nationale Piatra Craiului si Bucegi, masivele Postavarul si Tampa, mlastinele eutrofe de la Harman-Prejmer-Stupini, coloanele de bazalt de la Racos si vulcanii noroiosi de la Baile Homorod.

Pe raza Brasovului se afla, la ora actuala, patru statiuni turistice, plus municipiul resedinta de judet, unde functioneaza 35 de hoteluri, de la una la patru stele, care sunt recomandate de catre Ministerul Turismului pentru calitatea serviciilor de cazare si masa. In statiunea Poiana Brasov, situata pe versantul nordic al masivului Postavarul, oficialii ministerului au inclus in Ghidul hotelier al Romaniei 12 structuri de primire turistica, dintre care doua de patru stele (Miruna si Ruia) si patru de trei stele. La Predeal, statiunea turistica situata la -tampla- Carpatilor la cea mai mare altitudine din tara noastra, se recomanda cazarea in noua hoteluri cu servicii de calitate, dintre care doua de trei stele si patru de doua stele.

Municipiul resedinta de judet ofera turistilor locuri de cazare in 10 hoteluri, dintre care unul de patru stele (Aro) si doua de trei stele. In afara acestor structuri de primire turistica, pe teritoriul judetului Brasov se mai recomanda turistilor cazare in cele doua hoteluri de la Paraul Rece si in cele de la Timisul de Sus (unul de doua stele si unul de o stea).

Prin cele mai cunoscute vestigii istorice din acest judet se numara Cetatea Brasovului, Castelul Bran, bastioanele mestesugarilor, Poarta Schei, cetatile Feldioara, Rasnov, Codlea, Rupea si Fagaras, precum si bisericile fortificate de la Prejmer si Viscri incluse in patrimoniul Unesco. De asemenea, unul dintre cele mai reprezentative edificii religioase din tara noastra este Biserica Neagra din Brasov, ridicata intre intre secolele 14 si 15.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.