Home Turism Sharm El Sheikh, „perla” Egiptului și paradisul scufundătorilor

Sharm El Sheikh, „perla” Egiptului și paradisul scufundătorilor

DISTRIBUIŢI

Nu există o altă țară care să ascundă atåtea minuni, afirma Herodot acum peste 2000 de ani despre Egipt. Practic, orice turist va găsi întotdeauna ceva la această țară care să-l atragă. Piramidele și misterele lor, bazarul din Cairo, comorile lui Tutankhamon din Muzeul de Egiptologie, templele minunate din Luxor și Karnak, mormintele regale în Theba, muzeul aflat în Memphis, piramidele din Sakkara sau vestigiile romane din Alexandria, dar oferă și oportunități inedite pentru cei îndrăgostiți de scufundări și sporturi nautice, căci apa cristalină, fauna marină extrem de bogată (sute de recifuri de corali și mii de specii de pești) sunt motivele pentru care stațiunile din Egipt sunt așa de îndrăgite de turiști.

Perla Sinaiului, Sharm El Sheikh

Inițial mai puțin cunoscută, stațiunea Sharm El Sheikh a fost descoperită de scafandri. Astăzi este o stațiune de lux și un adevărat paradis al scufundărilor. Perla Sinaiului, Sharm El Sheikh este cea mai exotică, cea mai frumoasă și cea mai elegantă stațiune de la Marea Roșie. Este așezată la poalele munților Sinai, pe malul cel mai de sud al peninsulei și este centrul administrativ al regiunii „Janub Sina“, ce include și orașe mai mici ca Dahab și Nuweiba, precum și zona interioară montană, mănăstirea Sfåntei Ecaterina și muntele Sinai. Are o populație de aproximativ 35.000 de locuitori și este înconjurată de apele mării, străjuită de salba recifelor de coral. Datorită microclimatului, aici se poate face plajă tot anul, oferind vacanțe de neuitat. Deșertul muntos și arid al peninsulei, lumea beduinilor, mănăstirea Sfånta Ecaterina, minele de turcoaze, răsăriturile și apusurile așteptate în vårful munților sunt destinații fascinate pentru un safari în deșertul Sinai.
Sharm El Sheikh este cunoscut ca Orașul Păcii, cu referire la multiplele conferințe internaționale de pace ce au loc în acest oraș. Asta după ce Egiptul și Israelul s-au luptat în repetate rånduri pentru controlul Peninsulei Sinai. Abia în 1979, Israelul și Egiptul au semnat un tratat de pace prin care israelienii au fost de acord să se retragă din Peninsula Sinai, lucru care s-a întåmplat cåțiva ani mai tårziu. Localitatea israeliană Ofira a devenit astăzi mult căutata stațiune Sharm El Sheikh. Clima excelentă, care vă permite să vă bronzați și iarna, Marea Roșie cu recifurile sale minunate de corali și hotelurile excelente au transformat Sharm El Sheikh într-una din destinațiile favorite ale turiștilor europeni și americani, în orice anotimp.
Distracții pentru fiecare
Este aproape imposibil ca un turist să sufere vreodată de plictiseală aici datorită vieții de noapte moderne și variate (cazinouri, discoteci, cluburi de noapte, terenuri de golf). De asemenea, scufundările, snorkeling-ul, windsurfing-ul și celelalte sporturi acvatice, călăritul cailor și cămilelor, safari-ul în deșert și atracțiile antice fac din Sharm El Sheikh un oraș în care adrenalina este la ea acasă.

Orașul este împărțit în trei mari regiuni

Naăama Bay. În acest golf cu plaje lungi a apărut primul hotel la începutul anilor ‘80. Această regiune este propice plimbărilor de după-amiază. Aici veți găsi multe magazine, restaurante, baruri și cafenele. Cea de-a doua este Ras Um Sid Cliff, regiunea ståncoasă care reunește Naăama Bay de golful Sharm El Maya. Ras Um Sid este cunoscută pentru recifurile de corali și pentru faleza înaltă cu multe hoteluri. Sharm El Maya este numele dat regiunii vechiului oraș Sharm El Sheikh. Pitorescul golf este un port natural în care ancorează o mulțime de ambarcațiuni de mici dimensiuni. Frumoasele plaje de nisip sunt pline de palmieri, iar regiunea se bucură de hoteluri noi de 5 stele. Sharm El Sheikh s-a dovedit a fi unul din cele mai potrivite destinații, turiștii putåndu-se bucura de soare, mare, nisip și ospitalitatea localnicilor. Este înconjurat de trei arii protejate: Parcul Protejat Natural Ras Mohammed, Parcul Național Sf. Caterina și zona protejată Nabq. Temperaturile sunt favorabile turismului în orice sezon. În lunile de iarnă, temperatura variază între 15 și 35 grade, iar pe parcursul lunilor de vară variază între 20 și 45 de grade. Temperatura Mării Roșii în această regiune variază între 21 și 28 de grade Celsius pe tot parcursul anului.

Sfaturi utile

În privința regulilor valutare, nu există restricții în ceea ce privește cantitatea de valută convertibilă care se introduce în țară, dar nu se poate scoate mai mult decåt ați introdus. Camerele video se declară la vama egipteană (la sosire/ieșire din țară). Cu excepția zonelor unde se află obiective militare, poduri sau porturi, fotografierea sau utilizarea camerelor video este permisă pentru fotografii exterioare. Apa de la robinet nu este potabilă! Nu cumpărați måncare și băutură neîmbuteliată din bazare sau de la vånzători ambulanți! Evitați cconsumul salatelor verzi, fructelor nedecojite, băuturilor servite cu gheață. E recomandat să aveți o trusă medicală cu medicamente pentru stomac, febră, răceală, contra înțepăturilor de insecte, pansamente, loțiune de plajă. Se recomandă îmbrăcăminte ușoară, pălărie de soare, ochelari de soare, iar pentru serile răcoroase îmbrăcăminte mai caldă. La vizitarea moscheelor, datorită obiceiurilor islamice stricte, este interzisă purtarea de șorturi, fuste scurte sau rochii decoltate. Bacșișul este parte a vieții de zi cu zi și este considerat obligatoriu. Se cuvine a se oferi 10 – 15 % pentru ghizi, personalul hotelului, bacșișul fiind așteptat pentru orice mic serviciu prestat. Se recomandă turiștilor să aibă în permanență asupra lor bani mărunți. Ziua de vineri este zi liberă oficială, cånd cele mai multe magazine sunt închise, duminică la fel. Băncile, cu excepția zilelor de vineri și duminică, sunt deschise între orele 10.00-13.00 și 18.00-22.00.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.