Home Turism Sotia lui Demis Roussos vrea sa promoveze Cheile Turzii

Sotia lui Demis Roussos vrea sa promoveze Cheile Turzii

DISTRIBUIŢI

Sotia cunoscutului cantaret Demis Roussos va incerca sa promoveze turismul din zona Turzii, in urma unui parteneriat cu Fundatia -Ratiu-. Pamela Roussos, prezenta la Turda cu ocazia unui proiect al Fundatiei -Ratiu-, a precizat ca situatia Turzii este asemanatoare cu cea a unei localitati din Grecia, unde fundatia a intocmit un proiect de dezvoltare turistica.

Sotia cunoscutului cantaret a initiat in Grecia, unde a locuit circa 15 ani, o serie de actiuni menite sa promoveze satul Rahova, o localitate locuita de vlahi, si a apreciat ca problemele Romaniei in materie de dezvoltare a turismului sunt similare cu cele din Grecia.

Pamela Roussos, care l-a insotit la Turda pe Andrei Ratiu, a recunoscut ca potentialul turistic al zonei este excelent, dar ca este insuficient promovat. In cazul localitatii grecesti pentru care fundatia a intocmit planul de dezvoltare turistica s-au avut in vedere atat investitiile, cat si promovarea zonei, iar rezultatele au aparut in circa trei ani, cu o crestere economica a localitatii. Fundatia va lua in calcul Salina Turda, Cheile Turzii si Baile Sarate, dar si intrarea in defileul Apusenilor.

Romus Postei, partenerul Pamelei Roussos in cadrul unei firme de relatii publice in Romania, prezent si el la Turda, a remarcat un entuziasm al celor din orasul de pe malul Ariesului, dar si o oarecare frustrare generata de lipsa unor posibilitati reale de promovare. -Vom pune in balanta punctele bune si cele slabe intr-un plan care sa includa obiective pe termen scurt, dar si pe termen lung-, a precizat acesta.

Intalnirea de la Turda i-a grupat in jurul initiatorilor din Fundatia -Ratiu- pe directorul Salinei Turda, pe directoarea Muzeului de Istorie, pe reprezentanti ai agentiilor de turism din zona si reprezentanti ai municipalitatii. Grupul ar urma sa se reintalneasca in fiecare luna pentru a analiza care sunt concret oportunitatile existente pe plan local.

-Strainii nu mai sunt asa interesati de zonele traditionale de turism. Va fi un proiect-pilot pentru Transilvania, deoarece intentionam sa oferim altceva. Viziunea care exista astazi in agentiile de turism din strainatate include un castel Bran, o vizita la Peles, o seara folclorica si patru vizite la muzeele din Bucuresti, plus nelipsita seara Dracula. Eu vad lucrurile altfel. Se pot oferi bogatiile adevarate ale unui sat romanesc, bogatiile adevarate ale Turzii pentru cei care vor sa descopere ceva mai adevarat. Sa le oferim ocazia sa faca speologie, sport extrem, vacante gastronomice, cinegetice sau cu degustari de vinuri, teatru. Mi se pare ca aici, la Turda, aveti atatea directii noi ce nu au fost exploatate, ce nu au fost <luate in mana> de specialistii in turism-, a declarat Pamela Roussos. Potrivit acesteia si partenerului sau, primele actiuni ar urmari sa evite infrastructura depasita, iar actiunile turistice de inceput vor putea miza pe drumetiile prin Apuseni, cu variante orientate spre speologie, specularea existentei mestesugarilor si chiar turismul religios. -Exista, mai nou, un apetit al turistilor canadieni si americani, de diferite religii, pentru turismul religios, iar bisericile ortodoxe constituie o asemenea atractie-, a mai precizat Pamela Roussos. In opinia initiatorilor, proiectului propus de Fundatia -Ratiu-, promovarea turismului in zona Turzii trebuie luata in calcul doar in conditiile unui turism mai organizat, care sa includa capacitati de cazare la un nivel care pleaca de la unitati hoteliere de 3 stele.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.